background-image
İhtiyaç Kredisi

İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracı

İhtiyaç Kredisi
99729A13-D678-4FD3-8BBA-50686A713284
Konut Kredisi
Taşıt Kredisi
KOBİ ve Esnaf Kredisi
TL
Vade
24 ay

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Bankalar ile yaptığımız iş birlikleri kapsamında, bankaların popüler finansal ürünlerini öne çıkarıyoruz.

  • getirfinans
    İhtiyaç Kredisi
    Faiz Oranı
    %3,55
    Aylık Taksit
    11.039 TL
    Toplam Ödeme
    132.467 TL
    Detay
  • %0 Faiz Fırsatı!
    DenizBank
    Yeni Müşterilere Özel
    Toplam Tutar45.000 TL*
    Faiz Oranı%0
    Vade3 Ay
    *3 ay vadeli 20.000 TL'ye varan kredi, 3 ay vadeli 25.000 TL'ye varan taksitli nakit avans
    Detay
  • %0 Faiz Fırsatı!
    Sponsor Banka
    CEPTETEB
    Yeni Müşterilere Özel
    Toplam Tutar55.000 TL'ye varan*
    Faiz Oranı%0
    Vade3-6 Ay
    *6 ay vadeli 30.000 TL kredi, 3 ay vadeli 25.000 TL taksitli nakit avans
    Detay
  • %0 Faiz Fırsatı!
    Sponsor Banka
    QNB
    Yeni Müşterilere Özel
    Toplam Tutar55.000 TL*
    Faiz Oranı%0
    Vade3 Ay
    *3 ay vadeli 30.000 TL kredi, 3 ay vadeli 25.000 TL taksitli nakit avans. Ayrıntılı bilgi ve değerlendirme koşullarına “detay” butonundan ulaşabilirsiniz.
    Detay
  • %0 faizli 55.000 TL'ye varan nakit fırsatı!
  • %0 Faizli 55.000 TL Nakit Fırsatı!

Sana Özel Onlarca Banka Seçeneği

İhtiyacın olan kredileri en uygun faiz oranlarıyla sunabilmek için onlarca bankanın kredilerini karşılaştırıyoruz.
 

Cepteteb.png
logo_enpara.png
ING 2.png
oON.png
logo_akbank.png
QNB (1).png
Sana Özel Kredi Teklifleri E-postana Gelsin

Kredi Hesaplama Aracını Nasıl Kullanırsın?

  • Kullanmak istediğin kredi tutarı ile vadesini gir ve kredi hesapla butonuna tıkla.
  • Girdiğin bilgilere göre birçok bankanın sunduğu faiz oranlarını karşılaştır ve sana en uygun olanı seç.
  • Tercih ettiğin kredi seçeneğine tıkla ve kredi detayları sayfasında bankanın sunduğu faiz oranları ile tam ödeme planını detaylı bir şekilde incele.
  • Seçtiğin kredinin detay sayfasında bulunan ‘Bankada gör’ butonuna tıkla ve karşına çıkacak formu doldur. Online bir şekilde kredi başvurunu saniyeler içinde yap.
     

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İhtiyaç kredisi, seyahat, giyim, eğitim ve bireylerin acil nakit ihtiyaçları için sunulan kredi türü. Kredi vadesi ve tutarına göre bankalar farklı faiz oranları sunabilir.

İhtiyaç kredisi faiz oranları bankadan bankaya ve kişiden kişiye göre değişebilir. Bankaların belirli dönemlerde sunduğu uygun faiz oranları için kullanıcıların değerlendirme aşamalarını geçmesi gerekir.
 

İhtiyaç Kredisi Hesaplamak İçin Neden ENUYGUN Finans'ı Kullanmalısın?

Farklı faiz oranlarını tek bir yerde karşılaştır
Farklı faiz oranlarını tek bir yerde karşılaştır

Türkiye’nin önde gelen bankalarının faiz oranlarını karşılaştırmak için tek tek sitelere girmekle vakit kaybetme. İhtiyacın olan kredi tutarı ve vadesine göre ihtiyaç kredilerin faiz oranlarını ENUYGUN Finans ile kolayca karşılaştırabilirsin.

ENUYGUN Finans'a özel faiz oranlarından yararlan
ENUYGUN Finans'a özel faiz oranlarından yararlan

Bankalarla yaptığımız iş birlikleri sayesinde ENUYGUN Finans olarak kullanıcılarımıza özel faiz oranları sunuyoruz. Bu faiz oranlarından yararlanarak kolayca kredi başvurusu yapabilirsin.

Kredi başvurunu saniyeler içinde yap
Kredi başvurunu saniyeler içinde yap

ENUYGUN Finans ile uygun krediyi bulduktan sonra bankanın sayfasına ya da uygulamasına yönlendirileceksin. Ardından birkaç adımda kredi başvurunu yapabilirsin. 

 

 

İhtiyaç Kredisi Masrafları Ne Kadar Tutar?

Bankalara kredi başvurusu yaptığında kredi dosya masrafını ödemen gerekebilir. Kredi dosya masrafı bireysel krediler için kredi çekeceğin tutarın binde 5’ni geçemez. Bu orana göre, 100.000 TL değerinde bir ihtiyaç kredisi çekmen durumunda kredi dosya masrafı olarak 500 TL ödemen istenir. Kredi tutarına karar verdikten sonra bu tutarın binde 5’ini hesaplayarak ihtiyaç kredinin masraflarını öğrenebilirsin.
 

İhtiyaç Kredisi Başvurusu için Gerekli Belgeler

İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmen için 18 yaşını doldurmuş olmalısın. Ancak bazı bankalar, ihtiyaç kredisi kullanacak bireylerin 20 yaşını doldurmuş olmasını isteyebilir.
• T.C. kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgesi
• Çalışma durumuna göre gelir belgesi
• Başvuru sahibi adına son 3 ayda gelmiş bir adet fatura
 

Örnek İhtiyaç Kredisi Hesaplama ve Maliyet Tablosu

Bu tablo, kredi maliyetlerini anlamanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış bir örnek hesaplama olup, yalnızca bilgilendirme amacı taşımaktadır.

Kredi TutarıKredi VadesiMinimum VadeMaksimum VadeAylık Faiz OranıYıllık Maliyet OranıAylık Taksit TutarıToplam Geri Ödeme Tutarı
50.000 TL12 ay3 ay36 ay% 2% 37,044.904 TL58.847 TL

Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çekebilirim?

Çekebileceğin kredi miktarı, kredi notuna ve aylık gelirine göre belirleniyor. Yasal sınırlamalar gereği, kredi ödemelerin belgelenebilir gelirinin %50'sini geçemez.  İhtiyaç kredilerinde, 50.000 ila 100.000 TL arasında bulunan krediler en fazla 24 ay, 100.000 TL üzerinde olan krediler en fazla 12 vade sınırı ile alınabilir. 50.000 TL ve altındaki ihtiyaç kredileri ise en fazla 36 ay vadeli verilir.
 

En Uygun İhtiyaç Kredisini Nasıl Bulabilirim?

ENUYGUN Finans’ta yer alan ihtiyaç kredisi hesaplama aracı ile almak istediğini kredi tutarı ve tercih ettiğin kredi vadesine uygun birçok farklı bankanın faiz oranlarını listeleyebilirsin.
Almak istediğin kredi tutarı ve vadesi için listelenen faiz oranlarını, aylık taksit bedelini ve geri ödeme tutarlarını karşılaştırarak size en uygun ihtiyaç kredisini bulabilirsin. Bankaların detay sayfalarına giderek sundukları faiz oranlarını ve koşulları daha detaylı inceleyebilir, kredi ödeme planını görebilirsin. 
 

İhtiyaç Kredisi Kullanmanın Faydaları Neler?

Nakit ihtiyacını hemen karşılayabilirsin
Nakit ihtiyacını hemen karşılayabilirsin

Bankalar, ihtiyaç kredisi taleplerini kısa bir süre içinde değerlendirir. Talebin onaylandıktan sonra kredin banka hesabına yatar. Bu sayede acil nakit ihtiyacını hızla giderebilirsin.
 

Ödeme planını bütçene göre yapabilirsin
Ödeme planını bütçene göre yapabilirsin

Bankalar ihtiyaç kredileri için 1 - 36 ay arası vade seçeneği sunar. İhtiyaç kredini ne kadar sürede ödeyebileceğine yasal sınırlar çerçevesinde kendin karar vererek tercih ettiğin vade süresi boyunca sabit tutarlarla borcunu ödeyebilirsin.
 

Kredi notunu yükseltebilirsin
Kredi notunu yükseltebilirsin

Eğer çok sayıda kredi kartın varsa ve bu kartlar için ayrı ayrı borçlar ödüyorsan kredinle bu borçları kapatıp tek bir borç ödersin. Kredinin aylık taksitlerini düzenli olarak ödeyerek kişisel kredi puanını yükseltebilirsin.
 

İhtiyaç Kredisi Alternatifleri Neler?

Kredi kartı kullanabilirsin
Kredi kartı kullanabilirsin

Eğer bir kredi kartın varsa ihtiyaç kredisine alternatif olarak kredi kartınla taksitli alışveriş yapabilirsin. Ancak ekstrenin son ödeme tarihini kaçırmamalısın.
 

Nakit avans çekebilirsin
Nakit avans çekebilirsin

İhtiyaç kredisine alternatif olarak kredi kartından nakit avans çekebilirsin. Bankalar borcunu aylara yayarak ödeyebileceğin taksitli nakit avans fırsatı da sunuyorlar.
 

İpotekli kredi alabilirsin
İpotekli kredi alabilirsin

Yüksek miktarda kredi alman gerekiyorsa ve gelirin bu miktar için yeterli görülmediyse ipotekli kredi kullanabilirsin. Sana ait bir araba, ev ya da arsa bu malı kredi almak için teminat gösterebilirsin. 
 

Sıkça Sorulan Sorular

ENUYGUN Finans, düşük faizli İhtiyaç kredisi bulmamı nasıl sağlıyor?
ENUYGUN Finans, Türkiye'nin önde gelen bankaları ile kullanıcıları bir platform üzerinde buluşturuyor. Sana en uygun ihtiyaç kredisi faiz oranlarını sunabilmek için bankaların faiz oranlarını karşılaştırıyoruz. Bankaların faiz oranları güncellemelerini takip ediyor ve sayfamızda güncelliyoruz. Böylelikle, bankaların güncel faiz oranlarını bulabilirsin.
ENUYGUN Finans üzerinden online ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilir miyim?
ENUYGUN Finans ile bankaların ihtiyaç kredilerini karşılaştırdıktan sonra, bankanın sayfasına ya da uygulamasına yönlendirilirsin ve online bir şekilde başvurunu gerçekleştirebilirsin.
İhtiyaç kredisi hesaplama ekranında hangi bankaların sonuçlarını görebilirim?
ENUYGUN Finans olarak, 20'den fazla banka ile çalışıyoruz. İhtiyaç kredisi karşılaştırması yaptığında, ING, TEB, Akbank, Yapı Kredi, Vakıfbank, Finansbank, Garanti BBVA, QNB, Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Fibabank gibi bankaların faiz oranları ve kampanyalarını görebilirsin.
İhtiyaç kredisi vade süreleri nedir?
İhtiyaç kredilerinde, 50.000 ila 100.000 TL arasında bulunan krediler en fazla 24 ay, 100.000 TL üzerinde olan krediler en fazla 12 vade sınırı ile alınabilir. 50.000 TL ve altındaki ihtiyaç kredileri ise en fazla 36 ay vadeli verilir.
Toplam maliyet hesaplaması yapılıyor mu?
ENUYGUN Finans kredi hesaplama aracına kredi tutarı ve vade süresini girdiğin zaman, kredinin toplam maliyetini toplam ödeme kısmında görebilirsin.
Kredi notu seviyeleri nedir?
Kredi notu, 0-1900 arasında değişir. İşte kredi notları ve risk kategorileri: 0- 699: En Riskli 700- 1099: Orta Riskli 1100- 1499: Az Riskli 1500- 1699: İyi 1700- 1900: Çok İyi
Krediler hangi kriterlere göre sıralanır?
ENUYGUN Finans olarak, listeleme işlemini kullanıcı odaklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz ve kredi alanında en düşük faizli kredi seçeneklerini öncelikli olarak sunuyoruz. Aynı zamanda, sponsorlu ürünleri, “Sponsor Banka” ibaresi ile ürünün sağ üst tarafında açık ve net bir şekilde belirtiyoruz.
Kredi notu, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını etkiler mi?
Kredi notu, kredi başvurusunun onaylanmasında ve bankaların daha avantajlı faiz oranları sunmasında etkili olur.Yüksek kredi notu, bankalar tarafından düşük riskli görülmeni sağlar ve bu da daha avantajlı faiz oranları elde etmene yardımcı olabilir. Kredi puanı düştükçe bankalar daha yüksek faiz oranları sunabilir ve bu durumda kredinin toplam maliyeti artar.
Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim?
Yasal sınırlamalar gereği, kredi ödemelerin belgelenebilir gelirinin %50'sini geçemez. Hesaplama aracıyla ihtiyaç kredisi miktarını hesaplayabilirsin.
İhtiyaç kredisi ne kadar sürede onaylanır?
İhtiyaç kredisi onay süreci, başvuran kişiye ve başvurulan bankaya göre değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda başvurular, aynı gün içinde onaylanabilir. Ancak, ek belgelerin talep edilmesi veya kredi geçmişi sorgulama gibi daha kapsamlı incelemeler gerektiren durumlarda, ihtiyaç kredisi onayı birkaç iş günü sürebilir.
Kredi tahsis ücreti nedir?
Kredi tahsis ücreti, kredi alma aşamasında dosya masrafı gibi giderlerin karşılanması için bankaların kullanıcılardan talep ettiği ücret. Bu ücret, kredi anaparasının binde 5'ni geçemez.
Kredinin ek masrafları ve komisyonları nerede belirtilir?
Hesaplama işlemini tamamladıktan sonra, seçtiğin kredinin diğer masraflarını detaylar kısmına girerek, ek bilgileri görüntüleyebilirsin.
Masrafsız ihtiyaç kredisi nedir?
Kredi tutarı ve faiz ödemesi dışında, başvuru, dosya veya diğer herhangi bir ek ücretin talep edilmediği ihtiyaç kredisine masrafsız ihtiyaç kredisi denir.
İhtiyaç kredisi çekmek için sigorta yaptırmak zorunlu mu?
İhtiyaç kredisi çekmek için hayat sigortası zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, sigorta yaptırmadan kredi çekilmesi halinde hayat sigortasının imkanları kullanılamaz.
Sigortalı ve sigortasız ihtiyaç kredisinin farkları nedir?
Sigortalı ve sigortasız ihtiyaç kredisinin bazı farkları bulunur. İşte o farklar: Sigorta ücreti: Sigortalı ihtiyaç kredisi çekildiğinde, sigorta ücreti kredi toplam maliyetine eklenir. Sigortasız ihtiyaç kredisi ise yalnızca kredi tutarı üzerinden faiz ve diğer masraflar alınır. Faiz oranları: Bankalar, sigortalı ihtiyaç kredisi çekenlere daha uygun faiz oranları sunar. Sigortasız ihtiyaç kredisi çekildiğinde ise faiz oranları genellikle daha yüksek olabilir, bu da kredinin toplam maliyetini artırır. Koruma: Sigortalı ihtiyaç kredisi, borçlunun vefat etmesi durumunda mirasçılara borç yükü kalmamasını sağlar. Bu durum, sigortalı kredinin avantajları arasında bulunur. Sigortasız ihtiyaç kredisi alınması durumunda, vefat halinde borç mirasçılara geçer.
Sigortalı ve sigortasız ihtiyaç kredilerinde faiz oranları değişir mi?
Kredi çeken kişinin sigorta yaptırması, hem bankayı hem de sigortalıyı korur. Bu durum, bankaların sigortalı ihtiyaç kredisi alanlara daha uygun faiz oranları sunmasına olanak tanır. Sigorta yaptırılmadığı takdirde ise faiz oranları genellikle daha yüksek olabilir.
Bu sayfada sunulan verilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda herhangi bir garanti verilmemekte olup, finansal enstrümanlara ait bilgilerin gerçek zamanlı olmayabileceği ve belirli bir gecikmeyle sunulduğu dikkate alınmalıdır.